Traumákon keresztül jutott ismét a csúcsra a Lakers. 2. rész
2020. november 04. írta: Mátrai Márk

Traumákon keresztül jutott ismét a csúcsra a Lakers. 2. rész

Jeanie Buss és Jim Buss nem is beszélnek már egymással, Jeanie úgy érzi, hogy Jim tette tönkre a Lakerst, és a kapcsolatát Jacksonnal, ugyanis Jim nem volt hajlandó később sem visszahozni a legendás edzőt a szervezetbe, és a „Zen Mester” a New York Knicks szakmai igazgatója lett (borzalmas munkát végzett, a távkapcsolat pedig nem működött kettejük között).

Magic és Pelinka megszabadították a Lakerst a fizetési sapka béklyóitól, amelyekbe Jim és Kupchak borzasztó igazolásai miatt kerültek bele. 2018 nyarán LeBron James úgy döntött, hogy ő veszi át Kobe Bryanttől a stafétát, amit mindig a liga legjobb játékosai közé tartozó Lakers-játékos birtokol.

George Miken, Jerry West, Wilt Chamberlain, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabaar, Shaquille O’Neal és Kobe Bryant után James-en volt a sor, hogy bajnoki címre vezesse a gárdát, és véget vessen a 2012 óta tartó playoff-szünetnek, ami messze a leghosszabb volt a gárda történetében (Dr. Buss-al csak kétszer maradtak le a playoffról harminchárom szezon alatt).

James úgy is eljött Los Angelesbe, hogy nem követte őt másik sztár. Az első szezon gyengére sikerült, James karácsonykor lágyéksérülést szenvedett, a csapat pedig 35-47-es mérleggel zárt, a szervezetben pedig ismét némi káosz kezdett el uralkodni, ugyanis Johnson és Pelinka nem jöttek ki jól egymással, és Johnson, aki nem vette komolyan a munkát, az utolsó Lakers meccs alatt a Staples Centerben lemondott pozíciójáról anélkül, hogy Jeanie Buss erről tudott volna.

Anthony Davis

A New Orleans Pelicans All-NBA játékosa, Anthony Davis hét szezon alatt mindössze kétszer játszott a rájátszásba. A rosszul működő new orleans-i franchise gondban volt, ugyanis Davis 2020-ban szabadügynök lesz, Davis pedig 2018-ban ügynököt váltott, LeBron James barátja és ügynöke, Rich Paul (Klutch Sports) képviselte ezentúl Davis érdekeit.

Nem meglepő módon Davis februárban cserét kért, jelezte a csapatnak, hogy mivel nem fog hosszabbítani 2020-ban, így most kaphatnak érte ellenértéket. Ja, és csak a Lakersbe hajlandó elmenni.

A cserére végül júniusig kellett várni, a Lakers korábban soha nem látott mennyiségű értéket adott a Pelicansnek (Josh Hart, Brandon Ingram, Lonzo Ball, és három 1.körös draft jog. Ezt később a Los Angeles Clippers túlszárnyalta, amikor Paul Georgért (Oklahoma City Thunder) trade-elt.)

Pelinka, Davis, és Frank Vogel vezetőedző.

Frank Vogel

Azonban edzőt is kellett keresnie a Lakersnek, ugyanis Luke Walton nem végzett jó munkát, még ha a csapat nagyon fiatal is volt. Az első számú célpont Tyronn Lue volt, aki James edzője volt, amikor bajnokok lettek Clevelandben 2016-ban. Lue-val azonban nem tudtak megegyezni, Monty Williams pedig inkább a Phoenix Sunst választotta (34-39-es mérleg).

Végül Frank Vogelre esett a választás, aki az Indiana Pacers csapatával kétszer is bejutott a Keleti Főcsoport döntőjébe, majd Orlandóban dolgozott egy borzalmas csapatnál. Vogel egy védekezést előnyben részesítő edző, és bíztató volt, hogy James feltűnt a Vogelt bemutató sajtótájékoztatón.

Sokat számított, hogy James megjelent Vogel bemutatásán, ezzel támogatásáról biztosította az edzőt.

A Lakers azonban leigazolta Jason Kiddet Vogel stábjába, és a Jamesszel való kapcsolata miatt a média azonnal elkezdte hirdetni azt a narratívát, hogy Kidd ki fogja túrni Vogelt, azonban ez nem valósult meg. Vogel nagyon hamar képes volt kialakítani egy jó kapcsolatot a két szupersztárral.

A nyáron lecsúsztak Kawhi Leonardről, aki a Los Angeles Clippershez igazolt, és a Paul George-csere miatt azonnal kialakult egy Lakers-Clippers rivalizálás, és ez a két csapat lett a favorit a bajnoki címre a Milwaukee Bucks mellett.

Pelinka egy elég érdekes csapatot rakott össze, amelyet sokan kritizáltak. Rajon Rondo, Danny Green, Kentavious Caldwell-Pope, Markieff Morris, Alex Caruso, Quinn Cook, Dwight Howard is idejött, akik mind negatív periódusban voltak a pályafutásuk ezen szakaszában.

A Kínában rendezett bemutató mérkőzések azonban teljesen más miatt lettek problémások. Daryl Morey, a Houston general managere tweetjében kiállt a hongkongiak mellett a Hong Kong és Kína közötti diplomáciai vitában. Kína leállította az NBA közvetítését az egész országban, lefújtak jótékonysági eseményeket is, levették a játékosok posztereit, amik sanghaji épületeken lógtak. Sem a Lakers, sem a Brooklyn Nets csapata nem tudta, hogy hazajöhetnek-e egyáltalán, azonban ezzel végül nem volt probléma.

A csapat kiválóan kezdett, 27-5-ös mérleggel indult a Lakers. Azonban a szezon és a franchise sorsa örökre teljesen megváltozott január 26.-án…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://scoreboard.blog.hu/api/trackback/id/tr6116274098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása