Traumákon keresztül jutott ismét a csúcsra a Lakers. 4. rész
2020. november 15. írta: Mátrai Márk

Traumákon keresztül jutott ismét a csúcsra a Lakers. 4. rész

A rájátszás előtt sokan kételkedtek a Lakersben, de minden kétkedőre sikerült rácáfolnia a csapatnak.

Playoff

A rájátszásban a Portland Trail Blazerst, a Houston Rocketset és a Denver Nuggetset is 4-1-re győzték le, a döntőben pedig James korábbi csapata, a Miami Heat várt rájuk. James és Davis zseniális szezont futottak, azonban a rájátszásban rátettek még egy lapáttal.

Csapattársakként James és Davis olyan szinten domináltak, amilyen szinten csak Kobe Bryant és Shaquille O’Neal domináltak ebben az évezredben. James és Davis az első duó az NBA történetében, akik 25 pontot átlagoltak, miközben 50% felett dobtak a mezőnyből a rájátszásban. Ők az első duó Shaq és Kobe óta, akik a pontlista első és második helyén végeztek a rájátszásban.

Olyan mutatókban is az élen végeztek, mint Offensive win shares („győzelmi részesedés” támadásban), win shares, win shares/48 perc („győzelmi részesedés”), vagy value over replacement player (egy átlagos játékoshoz képest generált érték).

2019-20 Playoff

Pontok

Lepattanók

Gólpasszok

FG%

ORTG

DRTG

NRTG

VORP

WS/48 perc

LeBron James

27,6

10,8

8,8

56

124

106

18

2,4

0,269

Anthony Davis

27,7

9,7

3,5

57,1

130

107

23

2,1

0,284

 

2000-01 Playoff

Pontok

Lepattanók

Gólpasszok

FG%

ORTG

DRTG

NRTG

VORP

WS/48 perc

Kobe Bryant

29,4

7,3

6,1

46,9

116

99

17

1,5

0,26

Shaquille O’Neal

30,4

15,4

3,2

55,5

113

96

17

1,4

0,26

 

A Miami ellen aratott 4-2-es győzelem valójában soha nem forgott veszélyben, a Lakers dominálta a párharcot, még ha Miami Heatet minden dicséretet is megérdemel. Erik Spoelstra a liga legjobb edzője, Jimmy Butler pedig megmutatta, hogy a liga legjobb játékosai közé tartozik.

A kiegészítő emberek is hozzátették a magukét. Rondo ismét „Playoff Rondo” volt egy nagyon gyenge alapszakaszt követően. Alex Caruso a liga egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát, pedig négy éve még a G League-ben játszott. Caldwell-Pope a börtönt is megjárta az elmúlt években, azonban a döntő 3. meccse élete meccse volt, 15 pontot dobott. Howard, aki korábban borzalmas csapattárs volt, remekül játszott Nikola Jokić ellen a főcsoportdöntőben, Danny Green, Kyle Kuzma, Markieff Morris, és JaVale McGee is hozzátették a magukét remek védekezéssel, és hatékony támadójátékkal.

Ezzel a bajnoki címmet utolérte a Lakers a Boston Celticset, amire Kobe Bryant és Jerry Buss is büszke lenne. A Lakers kilenc döntőt veszített el a Boston ellen, és csak hármat nyertek, az utolsót épp 2010-ben, ami Bryant utolsó, ötödik bajnoki címe volt.

James negyedik bajnoki címét és döntő-MVP-díját szerezte meg, a harmadik csapatával. Helye a történelem legjobb játékosai között megkérdőjelezhetetlen, egy igazi kiváltság nézni az ő játékát.

 

 

Kobe Bryant tudta, hogy jó kezekben van a Lakers. James és Davis tovább viszik a franchise örökségét.

A parádé egyelőre elmarad, azonban a szurkolók így is összegyűltek a Staples Center előtt, és örömükben Kobe nevét skandálták.

Ez a csapat megmutatta, hogy lehet bármilyen nehéz is egy év, képesek lehetünk felülemelkedni a nehézségeken, és erősebben folytatni az életünket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://scoreboard.blog.hu/api/trackback/id/tr916286002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása